Planul pentru Suceava

Suceava merită propuneri clare împreună cu o echipă care poate livra!

Planul pe cartiere

Plan pentru Centrul Sucevei

Plan pentru Zamca

Plan pentru Obcini

Plan pentru Ițcani

Plan pentru George Enescu

Plan pentru Burdujeni

Fii la curent
cu ultimele propuneri

8 propuneri pentru Suceava

1.

Centre medicale de permanență

Este o idee pe care nu o abandonăm. În anul 2020 ne-am propus și v-am propus crearea unui centru de permanență în fiecare cartier. Acest proiect nu a fost bugetat de administrația locală, însă noi nu îl abandonăm și ne dorim ca în acest an să prindă viață. Ițcani, Burdujeni, Obcini, Zamca, Centru. Fiecare cartier va beneficia de un astfel de centru, iar tratamentele ușoare vor fi rezolvate aici. Este esențial să avem în vedere sănătate dumneavoastră, iar pentru asta trebuie să fiți alături de noi să le putem realiza. Echipele medicale ce vor asigura permanența vor fi alcătuite din personal medical absolvent al studiilor de asistenți medicali, lucru care ar face posibil, pentru prima dată în Suceava, implementarea clară a învățământului dual. Avem școala, creăm locurile de muncă!

2.

Fluidizarea Traficului

De ce să pierdem orele în trafic, când le putem câștiga în familie? De prea mulți ani ni se vorbește despre descongestionarea traficului în Suceava. De prea mulți ani se fac studii și doar promisiuni. Schimbarea câtorva străzi în sensuri unice nu a ajutat traficul din orașul nostru. Am studiat atent soluțiile, le-am înțeles rapid fiind inginer la bază, și acestea există. Acea undă verde se poate implementa într-un timp record… dar trebuie doar să vrei. Zecile de sensuri giratorii haotic gândite sunt de amuzament. Dacă ar fi existat o viziune macro, acestea erau gândite diferit și chiar ar fi ajutat. Nu-i nimic. Rezolvăm noi traficul. Și trecerile de pietoni. Pentru că lucrăm la un proiect ambițios care va face Suceava accesibilă și pe străzile secundare, și pe arterele principale. Exemple de bune practici există și în România, nu doar în Occident. Nu a avut până acum cine să le înțeleagă.

3.

Prețul parcărilor cu plată

Suntem adepții parcărilor cu plată, la fel ca în toate orașele mari din lume. Însă nu putem jecmănii sucevenii și vizitatorii orașului nostru. Cred că prima dată trebuie să rezolvăm problema parcărilor, iar apoi să punem prețul. Astăzi, vindem la supra preț câteva locuri de parcare. Prin aplicarea unei strategii corecte și coerente, putem crește numărul locurilor de parcare, și să oferim șoferilor un preț corect. Nu mă credeți? Vă pot demonstra.

4.

Locuri de joacă (modernizare totală în 365 de zile)

Am ridicat de nenumărate ori problema locurilor de joacă pentru copii. Atât eu, cât și colegii mei din Consiliul Local au vorbit despre nevoia bugetării pentru modernizarea acestora. Însă din cauza unui potențial efect electoral nefavorabil puterii, propunerile ne-au fost respinse. Părinți, le putem oferi copiilor locuri de joacă modernizate. În 365 de zile, nu va mai fi niciun loc de joacă inaccesibil. Vrem și putem face asta. De dragul copiilor noștri.

5.

Asfaltarea străzilor de pământ

Este inacceptabil ca în anul 2024, într-un municipiu ca Suceava, să avem atâtea străzi de pământ. Și dacă nu ar fi linii de finanțare, cu bugetul propriu, într-un mandat se poate rezolva integral această problemă. Gata cu firmele de casă, gata cu cârpelile. Doar un primar cu viziune poate aplica această strategie. A venit momentul să schimbăm cu adevărat ceva.

6.

Fonduri europene pentru înfrumusețarea cartierelor (spații verzi gazonate, alei, corpuri de iluminat, mobilier urban)

Direcția pe care o conduc are o parte din spațiile verzi din municipiul Suceava în administrare. Și dacă mergem la fiecare dintre acestea, vom remarca faptul că profesionalismul și viziunea mea și-au pus amprenta, iar astăzi avem spații verzi aerisite și plăcute. Problema rămâne totuși la alei, trotuare, mobilier urban și iluminatul stradal. Acestea au fost uitate de administrație, iar viziunea mea și a echipei mele poate fi implementată. Nu avem nevoie de 20 de ani să facem ceva palpabil. Avem nevoie de un mandat.

7.

Festival de muzică pentru tineri

Cel puțin 4 festivaluri importante de muzică sunt organizate anual în România. Iar tinerii noștri merg la toate pentru că au nevoie de asta. Ei bine, orașul nostru poate fi ofertant pentru organizatori, zona de agrement de pe malul râului Suceava este potrivită pentru asta, iar Suceava poate fi un nou punct de atracție pe harta cultural artistică din România. Pe lângă cele cu tradiție deja, dar care demonstrează că e loc de mai bine și nu doar șanțul cetății poate fi plin de oameni, propunem o diversificare a genurilor muzicale și, implicit, o creștere economică a afacerilor locale din domeniu HORECA.

8.

Ghișeu unic

Digitalizarea primăriei nu a fost o prioritate pentru actuala administrație, însă a fost o cerință clară a sucevenilor. La fiecare contact cu Primăria, avem aceleași cozi infernale, aceeași procedură greoaie, aceeași timpi de așteptare mari. Cu un proiect bine documentat și exclusiv cu finanțare europeană, putem realiza asta în cel mai scurt timp. Am rămas în urmă cu multe, însă acesta este unul dintre punctele cheie în relația directă a administrației locale cu cetățenii. Din respect pentru voi, implementăm digitalizarea în Primăria Suceava și creăm, în premieră, acel ghișeu unic funcțional, pe care îl regăsim în toate statele europene. Gata cu cozile, cu timpii de așteptare și cu nervii în Primărie.